3D Laserscannen

3D laserscannen is een relatief nieuwe meettechniek waarbij razendsnel een bestaande situatie volledig 3D in beeld kan worden gebracht: ‘as built’. De scanner genereert een enorme puntenwolk, waaruit de benodigde gegevens kunnen worden gehaald voor diverse toepassingen.

Deze technologie wordt veel gebruikt voor industriële toepassingen en in de bouw, met name voor BIM, ketenintegratie, renovaties en herbestemmingen, waar het belangrijk is om de ‘as-built’-situatie snel en volledig vast te leggen. Maar ook voor revisiemetingen, situatiemetingen en volumebepalingen biedt 3D laserscannen een efficiënte en snelle uitkomst. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De Techniek

Deze scan techniek is fundamenteel anders dan traditionele meetmethodieken. Het beoogde resultaat van uw opdracht bepaalt welke methode de beste is.

Lees meer >>

De Toepassingen

Ingenieursbureau Coenradie werkt al jarenlang met verschillende 3D laserscanners voor industriële toepassingen, maar ook in de bouw, constructies en infrastructuur wordt (mobiel) 3D laserscannen steeds vaker toegepast.

Lees meer >>

Expert aan het woord: Jos Westra – 3D laserscannen en modelleren

Elke dag fietste Jos Westra van Nieuw-Roden in Drenthe naar de stad Groningen. Elke dag 20 kilometer heen en 20 terug. De laatste jaren om landmeetkundige te worden. Dan heb je er wat voor over om het vak te leren. Dat heeft Jos nog steeds. Bovendien leer je dan fietsen. Ook dat doet Jos nog steeds, zo vaak hij kan en op verschillende fietsen. Zijn vader fietst nog ieder jaar meer dan 10.000 km en Jos heeft inmiddels ook zijn vrouw aan het fietsen gekregen. Samen gaan ze met hun, dan 13 maanden oude zoon Roel, in juni weer op fietsvakantie. Gevoel voor afstanden, dimensies en doorzettingsvermogen worden zo van generatie op generatie doorgegeven.

Lees meer >>

Kunnen wij u van dienst zijn?

Ingenieursbureau Coenradie is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op (land)meetkunde. U bent van harte welkom om ons om advies te vragen.