Vlakheidsmeting van vloeren tot op 0,3mm nauwkeurig

Vlakheidsmeting volgens norm (bijv. NEN2747, DIN15185) of op maat

In Nederland worden verschillende normen gebruikt om de eisen voor de vlakheid van vloeren vast te leggen. Bij het meten en beoordelen van normale bedrijfsvloeren, evenals vloeren in winkels en kantoren, wordt vaak de NEN 2747:2001 gebruikt (Classificatie en meting van de vlakheid en evenwijdigheid van vloeroppervlakken). Voor uiterst vlakke bedrijfsvloeren, zoals die in hoogbouwmagazijnen, wordt de DIN 15185-norm toegepast. Iedere norm heeft zijn eigen specifieke doelstellingen, toleranties en uitvoeringsmethodes.

Het naleven van de normen voor vlakheid van vloeren is van cruciaal belang, omdat de vloer anders zijn functie niet goed kan vervullen. Het grootste nadeel van bestaande methoden is dat deze eigenlijk niet geschikt zijn voor het meten van volledige vloeren in warehouses die vaak 10.000m2 groot zijn of nog meer. Want met een rastermaat voor metingen van bijvoorbeeld 50cm zouden dan zo’n 40.000 punten moeten worden gemeten.

Nauwkeurig

Nauwkeurigheid tot 0,3mm

Snel

Tot 10.000m2 per dag ingemeten

Volledig

De vloer wordt 100% ingemeten

Flexibel

De rapportage mogelijkheden zijn eindeloos

Coenradie beschikt over een zeer betrouwbare meet- en verwerkingsmethode waarmee we snel (tot 10.000m2 per dag) en nauwkeurig de vlakheid van vloeren tot op 0,3mm kunnen aantonen. Dit is nauwkeuriger dan de eisen die de respectievelijke normen zoals NEN 2747 aan de controles stellen. Bovendien hebben onze meetspecialisten jarenlange ervaring met de genoemde apparatuur en software, wat van onschatbare waarde is bij het correct rapporteren van precisiemetingen.

Daarom is Coenradie een betrouwbare partner voor het uitvoeren van uw vlakheidsmeting.

Afwijkingsrapportage van een raster van meetpunten uit een 3D scan (puntenwolk). Voor een overzichtelijke weergave zijn 352 miljoen punten teruggebracht tot slechts 2.667 stuks.
Het aluminium grid van AutoStore warehouse systeem met daarop zichtbaar de draadloze, autonome robots. Een systeem dat “koud” op een vloer geplaatst moet kunnen worden.

Onze meetmethode is dus zéér goed toepasbaar voor het meten van specialistische, super vlakke vloeren voor bijvoorbeeld hoogbouwmagazijnen zoals AutoStore. In dit type magazijnen wordt vaak met computergestuurde robots en palletwagens gewerkt. Om vastlopen en aanlopen (overmatige slijtage) van deze systemen op grotere hoogte tegen te gaan, is een zéér vlakke vloer nodig.

Elke minimale afwijking op grondniveau, vertaalt zich naar grote afwijkingen op grotere hoogtes. Door vloeren van tevoren met hoge precisie in te meten, kunnen eventuele verbeteringen tijdig worden aangebracht. Met een mogelijke tweede controle naderhand. Alleen op deze manier kunnen dergelijke fabrikanten van eerdergenoemde robots en palletwagens een garantie afgeven voor probleemloze werking van hun systemen.

Standaard vlakheidsmeting of geheel op maat

Onze uitgebreide expertise stelt ons niet alleen in staat om aan de gangbare normen te voldoen, maar ook om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant. Of het nu gaat om de beoordeling van vloeren volgens NEN, DIN, EN normen of een combinatie daarvan, wij kunnen met onze vlakheidsmeting aan al deze vereisten voldoen.

De rapportage mogelijkheden zijn eindeloos. Bijvoorbeeld bij de NEN 2747 is toetsing mogelijk conform de norm (met steekproefvelden van 10x10m) maar ook bieden wij de mogelijkheid om de gehele vloer te rapporteren (quasi NEN 2747). De enige eisen die wij stellen is dat de vloer (bezem)schoon, droog en leeg moet zijn ten tijde van de scan.

Onze werkwijze kent alleen maar voordelen

  • Hoge snelheid (tot ca. 10.000m2 per dag).
  • Volledigheid (de vloer wordt 100% ingemeten).
  • Nauwkeurigheid (±0,3mm).
  • Vrije keuze rastermaten (voor de meeste normen 50 x 50cm, maar andere rastermaten zijn mogelijk).
  • Toetsing aan elke norm is mogelijk.
Voorbeeld van een quasi-NEN2747 rapportage op maat.

Of het nu gaat om het identificeren van kleine oneffenheden of het beoordelen van de algehele kwaliteit, wij leveren hoogwaardige meetresultaten die aan de specifieke wensen van de klant voldoen. Kortom, met onze geavanceerde meetmethoden, nauwkeurige apparatuur en aandacht voor detail kunnen we de vlakheid van vloeren met grote precisie beoordelen, voldoen aan verschillende normen zoals NEN 2747 en de specifieke behoeften van elke klant tegemoetkomen.

Als laatste geldt dat wij ook nog plannen kunnen verzorgen om met minimale aanpassingen (aangieten of schuren of beide) een afgekeurde vloer goed te laten herstellen. Wij kunnen hierbij volledige begeleiden qua maatvoering en controle van de aanpassingen. Zodat u verzekerd bent van een adequaat herstelde vloer

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe onze meetdiensten u kunnen helpen bij het waarborgen van de kwaliteit van uw vloeroppervlakken. Laat uw gegevens achter of bel +31 (0)499-577 202 voor meer informatie.