Slide Background
SpelenPlay
Slide Background
SpelenPlay
Shadow

3D meetservice van Coenradie – als u zeker wilt zijn van de juiste maten

Vanuit Breda, Arkel, Waddinxveen, Hengelo en ons hoofdkantoor in Oirschot werken we met zo’n 50 medewerkers en de modernste apparatuur aan innovatieve maatwerkoplossingen.
3D meten, (reverse) engineering en 3D scannen zijn al 30 jaar de sleutelwoorden voor ons werk. Nauwkeurigheden vanaf 1 micrometer en groter zijn geen probleem. We werken flexibel en snel en desgewenst meten we op uw locatie, waar die ook is. U kunt rekenen op een heldere en duidelijke oplevering van de resultaten, met een op uw wensen gerichte, praktisch toepasbare meetrapportage. Dát is de 3D meetservice van Coenradie.

Voor 3D meten en maatvoeren binnen de industrie verwijzen wij u graag naar onze Industriële Metingen pagina.

Metrologie

De studie van meting, van maten, meetprocessen en meetfouten. De term komt uit het Grieks; metros = maat; logos = woord.

Productinspectie met 3D Meetservice – weten waar u aan toe bent

Bij het fabriceren van producten is het zaak om te voldoen aan de productspecificaties. Hierbij ondersteunt Coenradie Metrology vele fabrikanten in uiteenlopende branches. Met de modernste apparatuur en software zorgen onze hoogopgeleide mensen voor uiterst nauwkeurige meetresultaten. Deze ontvangt u in een heldere rapportage, ondersteund met duidelijke afbeeldingen.

Expertise door ervaring en opleiding
Onze meetspecialisten hebben een technische achtergrond en zijn breed opgeleid met onder andere AUKOM, de wereldwijde standaard voor 3D-meettechniek. Het Coenradie Metrology team beschikt over een grote ervaring op veel verschillende productgebieden. Meedenken met de klant is dan ook een vanzelfsprekendheid. Hun kennis garandeert een perfecte vertaling van productspecificaties naar concrete meetresultaten.

Uw wensen staan voorop
U bent van harte welkom in ons geconditioneerde meetlab. Daar werken we met uiterst nauwkeurige meetapparatuur zoals de Faro laser tracker, de 8-assige 3D meetarm en de Leitz portaalmeetbank. Deze coördinatenmeetmachine (CMM) heeft een nauwkeurigheid van maar liefst 0,9 micron, waarmee we aan uw hoogste eisen kunnen voldoen. Met een Mitutoyo opspansysteem kunnen de meest uiteenlopende producten perfect worden opgespannen. Doordat we beschikken over mobiele meetapparatuur kunnen we ook bij u komen meten.

Ruud Steijvers Coenradie Metrology Vrijblijvend praten over uw meetwensen?
Bel 0499 – 577 202 en vraag naar Ruud Steijvers

Productenspectie van een gelast frame met de laser tracker i.c.m. de meetarm
Productenspectie van een gelast frame met de laser tracker i.c.m. de meetarm
3D scan van een vertande as met structured light scanner
3D scan van een vertande as met structured light scanner
Inspectie van een gelast frame doormiddel van tactiel meten
Inspectie van een gelast frame doormiddel van tactiel meten
3D scanning van een kunststof onderdeel met de FARO Laser Line Probe
3D scanning van een kunststof onderdeel met de FARO Laser Line Probe
3D meetservice Productinspectie met Leitz CMM van kunststof onderdelen op een op maat gemaakt opspangereedschap
Productinspectie met Leitz CMM van kunststof onderdelen op een op maat gemaakt opspangereedschap

Reverse engineering – veel meer dan een 3D kopie

Indien u een bestaand object opnieuw wilt laten maken of aanpassen begint dit met een nauwkeurige 3D scan en 3D meting van het object. Hieruit volgt een wolk die bestaat uit miljoenen punten. Met behulp van software als PolyWorks zetten we de punten om naar een polygoon model. Dat een exacte digitale kopie is van het object. Dit polygoon model is geschikt om te 3D printen, maar hierin zijn dan letterlijk alle afwijkingen van het object meegenomen. Dat is in veel gevallen niet gewenst. Ook zijn er geen varianten of aanpassingen aan dit model mogelijk: Het is wat het is.

Zeer strak resultaat
Daarom werkt Coenradie heel anders. Het polygoon model gebruiken we als onderlegger in onze High-end CAD-software pakket – Siemens NX – We modelleren vanaf de basis een volledig nieuw 3D CAD-model op, volgens de originele ontwerpgedachte (design intent). Daarbij rekening houdende met wat technisch wél en niet mogelijk is. Zo ontstaat er een zeer strak resultaat.

Volledig aanpasbaar
Dit 3D CAD-model is direct te gebruiken in tal van productieprocessen zoals bijvoorbeeld verspanen, gieten of 3D printen. Het is eenvoudig om wijzigingen aan te brengen. Ook kunnen we technische tekeningen maken, met daarin alle belangrijke maten en toleranties. Een specificatie voorzien van functionele bematingen en hedendaagse normeringen die aansluiten aan het gewenste productieproces. Door onze werkwijze krijgt u een 3D-model dat voldoet aan de intenties van de designer, waarin alle fouten digitaal zijn gerepareerd, en waarmee u volledig vrij bent om wijzigingen aan te brengen. Het eindresultaat is wellicht beter dan het origineel.

Ruud Steijvers Coenradie Metrology Vrijblijvend praten over uw meetwensen?
Bel 0499 – 577 202 en vraag naar Ruud Steijvers

3D scanning en 3D meten met FARO ScanArm met Laser Line Probe
Polygoon model
Polygoon model
3D CAD-model na Reverse Engineering
3D CAD-model na Reverse Engineering
Vergelijking tussen polygoon model en CAD-model
Vergelijking tussen polygoon model en CAD-model
Technische tekening
Technische tekening

Driedimensionale product controle met de hoogste nauwkeurigheid

Voor de meest nauwkeurige product controle werken we bij Coenradie met een coördinatenmeetmachine (CMM). Deze wordt gebruikt om een object driedimensionaal te meten en digitaliseren. Een CMM bestaat uit een taster die met een kleine kracht tegen een object aanstoot en bij het bereiken van een ingestelde kracht als aandrukkracht een meetpunt registreert. Deze taster wordt over drie assen (hand) gestuurd verplaatst. Het Coenradie Metrology team werkt met de Leitz Reference – HP CMM, waarmee we door de nauwkeurigheid van maar liefst 0,9 micron uw hoogste eisen kunnen vervullen.

Veel toepassingen en heldere inspectierapportage

Belangrijkste voordeel van de CMM is de zeer hoge nauwkeurigheid en de grote geschiktheid voor seriematig meten. Constructiebedrijven die toeleveren aan grote producenten moeten vaak aantonen dat hun producten voldoen aan de vereiste specificaties. Met de Coenradie CMM batchinspectie en rapportage kunnen ze hier uitstekend aan voldoen.

Ook voor capability studies, c.q. Statistical Process Control (SPC) is de CMM zeer geschikt. Dit geldt eveneens voor eerste monsterinspectierapporten (ISIR; Initial Sample Inspection Report), waarbij door de meting foutopsporing is gegarandeerd en de inspectierapportage helder inzicht geeft. Om de gewenste nauwkeurigheid te verkrijgen moet veel zorg worden besteed aan het bouwen van de opspanning, programmering, tasterconfiguratie en collision detecting. Daarom is CMM vooral van toepassing bij product controles waarbij de hoogste nauwkeurigheid een absolute vereiste is.

Ruud Steijvers Coenradie Metrology Vrijblijvend praten over uw meetwensen?
Bel 0499 – 577 202 en vraag naar Ruud Steijvers

CMM inspectie voor product kwalificatieproces
CMM inspectie voor product kwalificatieproces
CMM inspectie van spuitgietdelen
CMM inspectie van spuitgietdelen

De totaaloplossing voor 3D meten, 3D scannen en reverse engineering

Coenradie Reverse Engineering cilinderkop klassieke auto
Satelliet raketmotoren uitgelijnd door Coenradie
Coenradie controleert onderdelen voor kinderzitjes gemaakt door DPI Spuitgiettechniek
Coenradie controleert vliegtuig spiegels voor Avition Glass and Technology
Slide Background
Jos van Genugten PreWar Workshop
Jos van Genugten, oprichter Prewar Workshop
“Dankzij de nieuwe cilinderkop loopt de motor weer als een zonnetje.”
Slide Background
Koen Hagenaars Bradford Engineering Operations Manager
Koen Hagenaars, Operations Manager Bradford Engineering
“Raketmotoren voor een satelliet vragen om uiterste precisie.”
Slide Background
Kristina Radovic Project Manager DPI Spuitgiettechniek
Kristina Radovic, Project Manager DPI Spuitgiettechniek
“Bij de productie van kinderzitjes is alleen het beste goed genoeg.”
Slide Background
Rinus Bos Lead Engineer Aviation Glass & Technology
Rinus Bos, Lead Engineer Aviation Glass & Technology
“Voor vliegtuig spiegels moeten we een loepzuiver beeld hebben.”
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Zij vertrouwen op onze 3D Meetservice en Reverse Engineering