Jos van Genugten PreWar Workshop
Jos van Genugten, oprichter Prewar Workshop
“Dankzij de nieuwe cilinderkop loopt de motor weer als een zonnetje.”
Koen Hagenaars, Operations Manager Bradford Engineering
“Raketmotoren voor een satelliet vragen om uiterste precisie.”
Kristina Radovic, Project Manager DPI Spuitgiettechniek
“Bij de productie van kinderzitjes is alleen het beste goed genoeg.”
Rinus Bos, Lead Engineer Aviation Glass & Technology
“Voor vliegtuig spiegels moeten we een loepzuiver beeld hebben.”
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

3D meetservice van Coenradie – als u zeker wilt zijn van de juiste maten

Vanuit Breda, Arkel, Bodegraven en ons hoofdkantoor in Oirschot werken we met zo’n 50 medewerkers en de modernste apparatuur aan innovatieve maatwerkoplossingen.
3D meten, (reverse) engineering en 3D-scannen zijn al 30 jaar de sleutelwoorden voor ons werk. Nauwkeurigheden vanaf 1 micrometer en groter zijn geen probleem. We werken flexibel en snel en desgewenst meten we op uw locatie, waar die ook is. U kunt rekenen op een heldere en duidelijke oplevering van de resultaten, met een op uw wensen gerichte, praktisch toepasbare meetrapportage. Voor 3D meten en maatvoeren binnen de industrie verwijzen wij u graag naar onze Industriële Metingen pagina.

Metrologie

De studie van meting, van maten, meetprocessen en meetfouten. De term komt uit het Grieks; metros = maat; logos = woord.

Productinspectie met 3D Meetservice – weten waar u aan toe bent

Bij het fabriceren van producten is het zaak om te voldoen aan de productspecificaties. Hierbij ondersteunt Coenradie Metrology vele fabrikanten in uiteenlopende branches. Met de modernste apparatuur en software zorgen onze hoogopgeleide mensen voor uiterst nauwkeurige meetresultaten. Deze ontvangt u in een heldere rapportage, ondersteund met duidelijke afbeeldingen.

Expertise door ervaring en opleiding
Onze meetspecialisten hebben een technische achtergrond en zijn breed opgeleid met onder andere AUKOM, de wereldwijde standaard voor 3D-meettechniek. Het Coenradie Metrology team beschikt over een grote ervaring op veel verschillende productgebieden. Meedenken met de klant is dan ook een vanzelfsprekendheid. Hun kennis garandeert een perfecte vertaling van productspecificaties naar concrete meetresultaten.

Uw wensen staan voorop
U bent van harte welkom in ons geconditioneerde meetlab. Daar werken we met uiterst nauwkeurige meetapparatuur zoals de Faro laser tracker, de 8-assige 3D meetarm en de Leitz portaalmeetbank. Deze coördinatenmeetmachine (CMM) heeft een nauwkeurigheid van maar liefst 0,9 micron, waarmee we aan uw hoogste eisen kunnen voldoen. Met een Mitutoyo opspansysteem kunnen de meest uiteenlopende producten perfect worden opgespannen. Doordat we beschikken over mobiele meetapparatuur kunnen we ook bij u komen meten.

Productenspectie van een gelast frame met de laser tracker i.c.m. de meetarm
Productenspectie van een gelast frame met de laser tracker i.c.m. de meetarm
3D scan van een vertande as met structured light scanner
3D scan van een vertande as met structured light scanner
Inspectie van een gelast frame doormiddel van tactiel meten
Inspectie van een gelast frame doormiddel van tactiel meten
3D scanning van een kunststof onderdeel met de FARO Laser Line Probe
3D scanning van een kunststof onderdeel met de FARO Laser Line Probe
3D meetservice Productinspectie met Leitz CMM van kunststof onderdelen op een op maat gemaakt opspangereedschap
Productinspectie met Leitz CMM van kunststof onderdelen op een op maat gemaakt opspangereedschap

Reverse engineering – veel meer dan een 3D kopie

Indien u een bestaand object opnieuw wilt maken of aanpassen begint dit met 3D scannen en meten. Daarmee krijgt u een model dat geschikt is om bv. te 3D printen. Deze ‘quick & dirty’ methode heeft echter grote nadelen. Elke afwijking in het object wordt letterlijk meegenomen, wat in veel gevallen juist niet de bedoeling is. Ook zijn er geen varianten en aanpassingen mogelijk: Het is wat het is.

Zeer strak resultaat
Daarom werkt Coenradie heel anders. We starten met een zeer nauwkeurige scan en meting van het object. Hieruit volgt een wolk die bestaat uit miljoenen punten. Met behulp van software als Polyworks en RevEng zetten we deze om naar een Mesh model, dat een exacte 3D-kopie weergeeft van het object. Vervolgens modelleren we dit met High-end CAD software – Siemens NX – zodat er een zeer strak resultaat ontstaat.

Volledig aanpasbaar
Dit bestand is direct te gebruiken in tal van verwerkingsmogelijkheden zoals freesmachines of een gietproces. Met dit bestand kunnen in het object ook eenvoudig aanpassingen worden gemaakt. Ook is het mogelijk om hiermee een technische tekening te maken, met daarin alle belangrijke maten en toleranties. Door onze werkwijze krijgt u een 3D-model dat voldoet aan de intenties van de designer, waarin alle fouten digitaal zijn gerepareerd, en waarmee u volledig vrij bent om veranderingen/verbeteringen aan te brengen.

3D scanning van een onderdeel met de FARO Laser Line Probe
"quick and dirty" 3D model
3D CAD model na reverse engineering

De totaaloplossing voor 3D meten, 3D scannen en reverse engineering

Zij vertrouwen op onze 3D Meetservice en Reverse Engineering