Volumebepalingen

Volumebepalingen kunnen voor veel doeleinden van onschatbare waarde zijn

Zo werken we mee aan waardebepalingen van voorraden, transportkosten en kosten voor het verplaatsen van allerlei materialen. Ook bij grondneutraal werken, met zo min mogelijk vervoer, is volumebepaling- vaak in 3D – onmisbaar.

Volumebepalingen zijn vaak heel belangrijk: hoeveel grond is aan- of afgevoerd? Indien u verrekent op basis van hoeveelheden zijn deze metingen onmisbaar. Als zij worden gedaan door een onafhankelijke partij als Coenradie zijn de resultaten dus onafhankelijk gegarandeerd.

Afhankelijk van de situatie, het doel en de gewenste nauwkeurigheid kunnen de volumebepalingen worden gemeten met:

  • GNSS/GPS
  • total station
  • laserscanner
  • peilapparatuur

Deze technieken hebben met elkaar gemeen dat de berekeningen bij ons op kantoor plaatsvinden. Vervolgens ontvang u een duidelijk en betrouwbaar rapport. Regelmatig voeren wij opdrachten uit waarbij het vervaardigen van een DTM (Digitaal Terrein Model) de basis vormt voor volumeberekeningen, profielen en hoogtelijnkaarten. Voor iedere volumebepaling bent u bij Coenradie aan het juiste adres. Ingenieursbureau Coenradie heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een betrouwbare partner in de wereld van ontgrondingen en grondverzet. Door het gebruik van moderne meet- en peilapparatuur kunnen wij snel en adequaat reageren op vragen over 3D-situaties. Zowel boven als onder de waterlijn. Coenradie garandeert u een exacte volumebepaling tegen een scherpe prijs!

Toepassing Volumebepalingen

In diverse werkvelden zijn belangrijke toepassingen voor volumebepalingen:

  • Controle op aan-/afvoer van grond.
  • Kalibratie van volume van tanks (opslag, schepen, etc.).
  • Inhoudsbepaling van onroerend goed.
  • Bepalen af te voeren hoeveelheden.

Voordeel van het uitbesteden van dit soort metingen is dat de onafhankelijkheid van de resultaten is gewaarborgd. Bovendien zullen wij altijd gebruik maken van normen die passen bij de situatie of werken conform afspraken in het bestek. Ingenieursbureau Coenradie garandeert u een exacte volumebepaling.

Maatvoering, uitzetwerk, landmeetkunde en andere meetwerkoplossingen van Ingenieursbureau Coenradie al 25 jaar lang maatgevend.

Ingenieursbureau Coenradie heeft een speciaal team gericht op Grond- Weg- Waterbouw en grotere infrastructurele projecten. Deze mensen zijn uiteraard volledig bekend met (Kern-)GIS, DTBs en kunnen 2D modellen omzetten naar 3D om mee te ontwerpen en rekenen om bijvoorbeeld volumes te bepalen en zo grondneutraal mogelijk te kunnen werken. De werkzaamheden zijn altijd gericht op het efficiënter laten verlopen van het uiteindelijke (bouw)proces en door slimme oplossingen bij te dragen aan uw bottom-line resultaat.

Maatvoering. Maatvoeren in bouw, infra (gww), en industrie.
Uitzetwerk. Uitzetten in bouw, infra (gww) en industrie.
Laser-tracker – Uitzetten en uitlijnen in industrie
3D-Laserscannen – As built voor BIM, Industrie, Maintenance, herbestemming, renovatie en restauratie
Ook voor maatvoering en controle in bouw, gww, staalconstructies, etc.
High Precision 3D meetwerk op Coördinaten MeetMachine (CMM) in Oirschot, Brainport.
3D-Printen via 123D Producties

Maatvoering, uitzetwerk, landmeetkunde en andere meetwerkoplossingen van Ingenieursbureau Coenradie al 25 jaar lang maatgevend.

Ten slotte:
Ingenieursbureau Coenradie kan u dus op alle fronten in de GWW-sector van dienst zijn.

Maatvoering, uitzetwerk, landmeetkunde en andere meetwerkoplossingen van Ingenieursbureau Coenradie al 25 jaar lang maatgevend.

Voor contact met onze expert op dit gebied of een van onze andere experts kunt u hier verder.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Ingenieursbureau Coenradie is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op (land)meetkunde. U bent van harte welkom om ons om advies te vragen.