Al enkele jaren loopt Coenradie voorop in ontwikkelingen rondom 3D, ketenintegratie, betere informatie en betere samenwerking. Niet omdat het nieuw en ‘interessant’ is, maar omdat we – met name in de industrie – de voordelen ervan hebben gezien en ervaren. Scannen voor 3D BIM is hier een voorbeeld van.

Wij weten uit eigen ervaring dat samenwerken op basis van de juiste gegevens en met duidelijke 3D-modellen leidt tot efficiëntere samenwerking. Hierdoor is er minder kans op fouten. Optimale samenwerking: van idee en ontwikkeling tot beheer en exploitatie van ieder gebouw of object.

Ingenieursbureau Coenradie kan elke bestaande situatie of object razendsnel en tot op millimeterniveau nauwkeurig, volledig driedimensionaal in beeld brengen. Een leaflet (in PDF) hierover treft u hier aan. Deze informatie kan dienen als input voor een idee of planontwikkeling, voor presentatiedoeleinden of om ermee te werken in AutoCad of andere tekenpakketten.

3D BIM en meer

Maar de 3D-puntenwolken of – modellen kunnen ook worden gebruikt ter controle van gerealiseerd werk, of bij beheer, onderhoud en exploitatie van bestaande gebouwen en objecten. Altijd en overal de exacte ‘as-built’-gegevens ter controle of om op verder te bouwen.
In de industrie worden 3D-scans en -modellen onverminderd gebruikt, met name in:
  • Offshore industrie
  • Staalconstructies
  • Procesindustrie
  • Scheepsbouw
  • Machine- en apparatenbouw

Meer informatie hierover vindt u onder de sectie: 3D-laserscannen.

3D BIM