Grond-, Weg- en Waterbouw met 30+ jaar ervaring

Grond weg en waterbouw

Meetoplossingen van Coenradie voor Grond-, Weg- en Waterbouw

Als de kadastrale grenzen zijn vastgelegd kan Ingenieursbureau Coenradie helpen bij het bouwrijp maken of het ontwikkelen van een nieuw project of gebied. Nieuwe infrastructuur moet passen binnen de grenzen en bestaande situatie. Door meet- en uitzetwerk van Coenradie past alles zoals gepland. Ondersteund door de modernste 3D-technieken kunnen onze ervaren meetkundigen elke situatie buiten uitzetten en omgekeerd het gerealiseerde project controleren en op kaartmateriaal verwerken.

Leaflet Grond-, Weg- en Waterbouw

Vermijd faalkosten: i-FIT

Coenradie i-FIT is het toeziende oog dat Coenradie houdt op allerlei soorten van passingsproblematiek. In elke industrie en sector. Een manier om te kunnen garanderen dat u niet met faalkosten wordt geconfronteerd op uw projecten! Wij doen dit door een combinatie van meetwerkzaamheden, maatvoering en virtueel passen (fitten) van onderdelen.

Lees meer >>

Uitzetten en maatvoeren

Voor ieder project kan Ingenieursbureau Coenradie met de juiste mensen en apparatuur altijd de meest efficiënte oplossing bieden. Specialismen op het gebied van uitzetwerk en bouwmaatvoering vinden we ook in bijvoorbeeld tuinarchitectuur of landschapsontwikkeling. Uiteraard werken we ook hier met nieuwe technieken, zoals voor machinebesturing en 3D-scannen of zelfs mobiel 3D-scannen (met auto, helicopter, vliegtuig of Quad). Alles is mogelijk, maar we gaan altijd uit van uw doelstelling en wat u nodig heeft om uw project te realiseren.

Lees meer >>

Situatiemetingen

Met name voor ontwerp- en adviesbureaus is het belangrijk dat zij de bestaande situatie juist in kaart hebben. Aangezien tekeningen vaak niet aanwezig zijn of onbetrouwbaar blijken, is het verstandig om door middel van een landmeetkundige meting de situatie eerst volledig in kaart te brengen.

Lees meer >>

Revisiemetingen

Wanneer een project is uitgevoerd, is het belangrijk om het bestaande kaartmateriaal van de betreffende organisatie weer aan te passen aan de nieuwe situatie. Deze revisiemetingen worden veelal uitgevoerd in opdracht van gemeenten, provincies en landelijke overheden.

Lees meer >>

Volumebepalingen

Volumebepaling kan voor veel doeleinden van onschatbare waarde zijn. Zo werken we mee aan waardebepalingen van voorraden, transportkosten en kosten voor het verplaatsen van allerlei materialen. Ook bij grondneutraal werken, met zo min mogelijk vervoer, is volumebepaling- vaak in 3D – onmisbaar.

Lees meer >>

Expert aan het woord: André van Vugt – projectleider 3D-support

Sinds 2008 werkt André van Vugt bij Ingenieursbureau Coenradie als projectleider 3D-support, voornamelijk in Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) en infrastructurele projecten. André is dan ook helemaal thuis in (Kern-)GIS en Digitaal Topografische Bestanden (DTBs), Digitale Terrein Modellen (DTMs), Civil 3D, etc.

Lees meer >>

Meetwerkoplossingen van Coenradie

Meetwerkoplossingen van Coenradie – world class surveying solutions – Kadastrale en landmeetkundige meetwerkoplossingen, – Maatvoering – Uitzetwerk – 3D-laserscanning – 3D CMM – Lasertracker – 3D-printing

Lees meer >>

Publicaties: 3D-support team over GWW en Infrastructuur

Coenradie heeft alle kennis en apparatuur in huis die vereist zijn voor alle landmeetkundige support in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). De werkzaamheden in deze branche zijn zeer divers: van klein tot megagroot; van eenvoudig tot zeer complex.

Lees meer >>

Expert aan het woord: Flor Lemmens – Hoofdmaatvoerder BPL Wegen

Was Luyksgestel (Gemeente Bergeijk) in 1818 niet geruild met Lommel dan had het na de afscheiding van 1838 misschien wel bij België gehoord. Dan was Gerrit Rietveld misschien wel een Belg geweest en had Flor Lemmens hier niet op zijn bekende (Rietveld)praatstoel gezeten. Maar gelukkig liep het allemaal anders en kan Flor uitgebreid praten over zijn hobby en zijn werk: Maatvoeren en Uitzetten. Momenteel is Flor Lemmens, vanuit Coenradie, gedetacheerd als hoofdmaatvoerder bij BPL Wegen in Parkstad Limburg.

Lees meer >>

Kunnen wij u van dienst zijn?

Ingenieursbureau Coenradie is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op (land)meetkunde. U bent van harte welkom om ons om advies te vragen.