Maatvoering en Coenradie i-FIT

Wat is Coenradie i-FIT en maatvoering?

Simpel gezegd is dat het toeziende oog dat Coenradie houdt op allerlei soorten van passingsproblematiek. Een manier om te kunnen garanderen dat u niet met faalkosten wordt geconfronteerd op uw projecten! Wij doen dit door een combinatie van meetwerkzaamheden, maatvoering en virtueel passen (fitten) van onderdelen. Deze animatie legt meer uit over onze werkwijze met betrekking tot maatvoering in de bouw.

Voor wie is Coenradie i-FIT bedoeld?

Iedereen die betrokken is bij een bouwproces, feitelijk ongeacht de aard hiervan, heeft profijt bij i-FIT. Dus of het gaat om de bouw van een woning of een ziekenhuis, van een brug, van een schip, van een auto of een (petro)chemische installatie: dat maakt niet uit. i-FIT is simpelweg overal inzetbaar. Wij zorgen voor adequate meetmiddelen voor iedere opdracht en met het virtuele passen voorkomen wij problemen tijdens ieder bouwproces!

Waarom Coenradie i-FIT?

Digitaal fitten of inpassen binnen de bestaande situatie die ingemeten of 3D ingescand is met een laserscanner. Klinkt als een uitdaging, maar voor ons is het dagelijks werk. i-FIT garandeert niet alleen dat passingsproblemen worden voorkomen, maar zal ook een belangrijke positieve bijdrage leveren aan de voortgang van het productieproces zodat u niet alleen binnen specificaties kunt leveren maar ook, vrijwel zeker, op tijd!

Hieronder zijn een aantal vereenvoudigde voorbeelden uitgewerkt in filmpjes om u een indruk te geven wat i-FIT is en wat het voor u kan betekenen. Bekijk zeker het filmpje dat het beste aansluit bij uw eigen werkomgeving. Maar ook de andere fimpjes zijn zeker de moeite van het bekijken waard!

ifit ship

i-FIT in de scheepsbouw

Scheepsbouw is een specialisme. Een waarvan wij zeer goed weten hoe complex het is om goede passingen te kunnen garanderen. Maar door het meten van secties en het virtueel passen ervan kunnen wij ook in deze bijzondere branch de beste kwaliteit garanderen. In het voorbeeld gaan we uit van nieuwbouw, maar evenzo goed is i-FIT veel breder inzetbaar in de scheepsbouw.

ifit piping

i-FIT in de procesindustrie

Aan de hand van een vervanging van een stuk leidingwerk laten wij zien hoe we kunnen zorgen dat een vervangende spool één op één zal passen. Inclusief bouwgatoriëntatie, vaak een kritische factor bij vaste flenzen. In onze technologie is namelijk ook ruimte om toleranties te benoemen en hiermee rekening te houden. En uiteraard zijn de metingen meer dan voldoende nauwkeurig om één en ander waar te maken.

Quote van klant over een offshore project in de Noordzee: “We hebben vernomen van het platform dat alle drie de duplex spools perfect passen.”

Quote van klant over een ander offshore project: “We hebben veel positieve reacties ontvangen voor de manier waarop deze complexe closing spool gefabriceerd is en in één keer geïnstalleerd kon worden.”

ifit bridge

i-FIT in de civiele techniek

In het filmpje dat is geïnspireerd op het project Voldijkbrug dat wij voor Staalbouw Weelde hebben uitgevoerd is te zien hoe een kraanschip een groot brugelement op zijn plaats hangt. Hoewel het nooit goed is als onderdelen niet passen, bij een operatie zoals deze wil iedereen minimaal 100% zekerheid dat het te plaatsen onderdeel in één keer past! Wij konden die garantie geven.

Quote van Geert-Jan van Nistelrooij (Staalbouw Weelde):

“Hallo team Coenradie, we hebben met zijn allen hard gewerkt en het resultaat mag er zijn: de Voldijkbrug ligt er prachtig bij. Het afstellen van de laatste maatvoering zaterdag ging erg goed. het middelste brugdeel paste prima! Complimenten en bedankt voor jullie inzet.”

ifit building

i-FIT in de woning- en utiliteitsbouw

Nieuwbouw van projecten vraagt om uitstekende maatvoering. Die leveren wij al jaren. Maar nog steeds komen wij projecten tegen waarbij de uitgangsgegevens niet kloppen met de werkelijkheid. Door vroegtijdig i-FIT toe te passen kunnen wij veel problemen voorkomen. Een situatiemeting bijvoorbeeld waarbij wij het nieuwe ontwerp inpassen, om te zien of er geen problemen ontstaan bij de aansluitingen. En niet alleen op maaiveld, maar ook op grotere hoogte. Want veel oude panden zijn nu eenmaal scheef gaan staan in de loop van de jaren.