Laserscan Puntenwolk Sluizencomplex Eefde

Constructie en controle

Tijdens de bouw van de nieuwe sluis voor Sluizencomplex Eefde heeft Coenradie op verschillende momenten de Leica RTC360 laserscanner ingezet. Op deze manier kon tijdens de bouw met hoge precisie in de gaten gehouden worden of alles via plan verliep. Eventuele afwijkingen kunnen zo op tijd gevonden en gecorrigeerd worden. Nog voordat dit extra tijd en kosten met zich meebrengt.

Afwijkingsrapportage

Dankzij accurate laserscans kan de huidige (as-built) situatie vergelijken worden met een CAD model van het geplande ontwerp. Vervolgens wordt een afwijkingsrapportage gemaakt. Zo wordt in één oogopslag duidelijk waar grote afwijkingen zitten en kunnen correcties doorgevoerd worden nog vóór het beton gestort wordt.

Betere fotokwaliteit

Coenradie beschikt over speciale middelen om de foto’s die door onze laserscanners worden gemaakt te optimaliseren. Dit zorgt voor mooiere kleuren die beter overeenkomen met de realiteit, wat resulteert in een mooiere puntenwolk. De HDR foto’s die de scanners genereren worden door ons verder bewerkt om overbelichting en onderbelichting nóg verder tegen te gaan. Details worden beter zichtbaar en de geleverde puntenwolk is makkelijker te interpreteren. Deze fotobewerking is dankzij onze eigen ontwikkelde tools voor een zeer groot deel geautomatiseerd.

Terug: Showcases

Uw project gevisualiseerd?

Onze experts kunnen uw project visualiseren op basis van door u aangeleverde scandata, onze eigen scandata, tekeningen, 3D modellen, concepten en zelfs simpele schetsen.