Expert aan het woord: Jolanda de Jong – projectleider Overheid

Al bijna twee decennia lang loopt Jolanda de Jong mee in het vak, waarvan de laatste jaren, als projectleider Overheid, bij Ingenieursbureau Coenradie. “Gemeenten en overheden staan voor een unieke kans”, stelt Jolanda. “Het eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik van kaartmateriaal, door diverse afdelingen biedt een scala aan mogelijkheden binnen de gemeente, en raakt het hart van de overheid.

Er staat veel te gebeuren binnen de overheden op gebied van kaarten opbouwen en beheren. Ingenieursbureau Coenradie loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen en innovaties. We volgen ook de ontwikkelingen betreffende de opbouw en beheer. De transitie van GBKN naar BGT/IMGeo of zelfs 3D-BGT is nog maar net begonnen”. Jolanda vertelt met passie over de toekomst en het werk van vandaag.

1-jolanda-de-jong-ingenieursbureau-coenradie-expert-overheid-meetwerkoplossingen-artikel_350x469

De interesse van Jolanda in kaarten en Geodesie komt volgens haar uit de tijd, dat haar vader intensief betrokken was bij het ruilverkavelingsproject Lopikerwaard. “We woonden toen in Polsbroek, gemeente Lopik. Op school was ik goed in de exacte vakken. Na mijn Atheneum ben ik dan ook naar de HBO Geodesie in Utrecht gegaan. Ik liep stages bij het Kadaster, de NS en Passe Partout. Na mijn opleiding heb ik eerst nog twee jaar gewerkt op de rekenkamer bij de NS en ben toen naar Arcadis gegaan. Aanvankelijk heette dat nog ‘Heidemij’. Ik heb daar zo’n 14 jaar gewerkt. We deden in die tijd heel veel grote en interessante projecten, zoals bijvoorbeeld de maatvoering van een gedeelte van de aanleg van de HSL. Ik werkte daar op de bouw, in de keet en stuurde van daaruit zo’n dertig mensen aan. Nou, dan leer je wel het een en ander hoor”, lacht Jolanda.

jolanda-de-jong-aan-het-werk-bij-ingenieursbureau-coenradie-projectleider-overheid_349x261

“Eigenlijk”, verklapt Jolanda, “vond ik Arcadis een beetje te groot worden en na mijn tijd bij de HSL, kon ik in die grote kantoren helemaal niet meer wennen. Ik kwam in die tijd wel eens in aanraking met Wouter Coenradie en had al snel de gedachte dat ik daar wel eens zou willen werken. Ik heb toen contact gezocht met Wouter en ben een kop koffie gaan drinken. Nou werk ik hier alweer vijf, bijna zes jaar . Wouter vindt het ook goed als eigen mensen doorgroeien en zich ontwikkelen, dus ik zie me hier nog wel een tijdje blijven, want het bevalt me uitstekend. Coenradie is gewoon een open en eerlijk bedrijf”.

“Ook richting de klanten wil Coenradie graag open en eerlijk zijn”, vervolgt Jolanda. “En dat moet ook wel, want er speelt echt van alles binnen de overheden en er is veel discussie over welke kaarten de juiste zijn en leidend zijn richting BGT. Persoonlijk vindt Jolanda het ook leuk om achter de PC de ‘clashes’ op te lossen. Maar voor Coenradie ziet ze vooral een taak weggelegd in het beheren van de nieuwe BGT kaarten. Het opbouwen is iets waar we mee kunnen helpen. Maar als de BGT straks staat, zullen de mutaties ook hierin moeten worden bijgehouden en dat is waar Coenradie zich wil onderscheiden. We voeren nu ook al projecten uit, welke voorbereidend zijn op de BGT/IMGeo. De gemeente Best bijvoorbeeld eist in haar besteksteksten, dat alle revisiegegevens van werken aangeleverd worden op een manier dat ze meteen in hun vlakkenkaart kunnen worden verwerkt. Heel handig en gelukkig zijn wij een van de weinige partijen, die dit helemaal onder de knie hebben. Maar bijvoorbeeld ook de gemeenten Nuenen, Waalwijk en Veldhoven worden door ons ontzorgt.

We werken ook samen met diverse andere experts zoals bijvoorbeeld VGI Support en GISKit om altijd de beste service te kunnen verlenen aan onze klanten.” Ingenieursbureau Coenradie organiseert ook regelmatig speciale dagen voor haar klanten om alle kennis en informatie over de nieuwe ontwikkelingen te delen en van elkaar te leren. We denken echt niet dat we alles weten, maar samen weet je veel meer dan alleen, dat maakt Coenradie sterk.”

Voor meer informatie over onze BGT gerelateerde werkzaamheden, met VGI-Support, kunt u ook hier even kijken.

Wilt u meer weten over kadastrale splitsing? Neemt u dan contact op met onze projectleider Geodesie: Jolanda de Jong via jolanda.de.jong [at] coenradie.nl

Ook voor maatvoeren, uitzetten, waterpassen, 3D-laserscannen of andere meetkundige oplossingen kunt u bij ons terecht, zie onze contactpagina, kortom, voor elke landmeetkundige oplossing, meetwerk en verwerking moet u bij Ingenieursbureau Coenradie zijn.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Ingenieursbureau Coenradie is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op (land)meetkunde. U bent van harte welkom om ons om advies te vragen.