Showcase: Sint-Barbaraklooster Delft

Barbaraklooster bouw en verwoesting

Het Sint-Barbaraklooster is gebouwd in 1405 en in 1536 gerestaureerd na de stadsbrand van Delft. Door deze brand is binnen een paar dagen twee derde van Delft verwoest. Na 1572 is het klooster gebruikt als weeshuis. Het klooster, dat tegenwoordig een rijksmonument is, wordt sinds 1949 gebruikt door studentenvereniging K.S.V. Sanctus Virgilius.

Laserscannen

Coenradie heeft het pand in hoog tempo volledig 3D ingescand met de Leica RTC360 laserscanner. Onderstaande animatie is een korte impressie van de volledige puntenwolk. De puntenwolk in deze animatie bestaat uit iets meer dan één miljard punten. Dit is een forse reductie ten opzichte van de ruwe scandata. De RTC360 scant namelijk tot maximaal twee miljoen punten per seconde. Coenradie heeft het Sint-Barbaraklooster 3D in kaart gebracht vanuit ruim 240 standpunten. Een individuele scan of standpunt duurt ongeveer drie minuten.

Scandata

Het mag voor zich spreken dat de gegenereerde data niet alleen accuraat is en mooi om naar te kijken. Ook de bestandsgrootte is indrukwekkend te noemen: bijna 600 gigabyte aan onbewerkte scandata.

Terug: Showcases

Uw project gevisualiseerd?

Onze experts kunnen uw project visualiseren op basis van door u aangeleverde scandata, onze eigen scandata, tekeningen, 3D modellen, concepten en zelfs simpele schetsen.