Schutsluis Alblasserdam

Renovatie

Momenteel is de schutsluis in Alblasserdam niet meer in gebruik. Wel zijn er plannen om de sluis te renoveren en uiteindelijk weer in gebruik te nemen. Om faalkosten te vermijden en een accurate tekening te kunnen maken van de huidige situatie, is zowel de sluis als de omgeving ingescand.

De Klinkers

Bij de schutsluis in Alblasserdam is een beeldengroep te vinden, “De Klinkers” van Marcus Ravenswaaij (1986). Deze beeldengroep geeft een aantal beroepen uit de scheepsbouw weer. Het was niet ons uiteindelijke doel om de beelden in te scannen. Maar omdat de Leica RTC360 laserscanner een accurate scanner is, was er indirect ook zeer goede scandata van de beelden beschikbaar. Van deze scandata kunnen wij 3D meshes te genereren. Die zijn niet alleen te gebruiken in animaties, maar ook in virtual reality, clash detection, 3D printing en vele andere doeleinden.

Terug: Showcases

Uw project gevisualiseerd?

Onze experts kunnen uw project visualiseren op basis van door u aangeleverde scandata, onze eigen scandata, tekeningen, 3D modellen, concepten en zelfs simpele schetsen.