Showcase: Dak laserscannen

Een dak laserscannen vanuit 57 standpunten met als resultaat een puntenwolk met meer dan 2,2 miljard punten.

Met onze laserscanner hebben we dit dak tot op de millimeter in kaart gebracht. Op basis van deze puntenwolk zijn CAD tekeningen gemaakt en is een afwijkingsrapportage gemaakt. Belangrijke apparaten en andere technische voorzieningen die op het dak aanwezig zijn, hebben we met laserscannen ook in kaar gebracht. Hemelwaterafvoeren zijn ingescand en ook in 3D gemodelleerd. Met al deze informatie zou een volgende stap kunnen zijn om middels computersimulatie te achterhalen hoeveel water het dak precies kan verwerken bij hevige regenval. En waar de probleemgebieden zich bevinden omdat het water blijft staan of niet snel genoeg afgevoerd wordt. De gekleurde afwijkingsrapportage voorziet hier voor een deel ook al in.

Deze animatie visualiseert een combinatie van puntenwolk, 2D CAD data en een uitgewerkt 3D model op basis van de puntenwolk.

Terug: Showcases

Uw project gevisualiseerd?

Onze experts kunnen uw project visualiseren op basis van door u aangeleverde scandata, onze eigen scandata, tekeningen, 3D modellen, concepten en zelfs simpele schetsen.