Pieter Schelte – Grootste ter wereldAllseas werkt momenteel in Korea aan het grootste hijsvaartuig ter wereld: Pieter Schelte. Het vaartuig – een soort catamaran van twee supertankers – kan een gewicht gelijk aan vier Eiffeltorens uit zee hijsen.

Allseas werkt momenteel bij Deawoo in Korea aan het grootste hijsvaartuig ter wereld: ‘Pieter Schelte’. Het vaartuig is eigenlijk een soort catamaran van twee supertankers, die aan elkaar vast gemaakt worden en zo oude platformen (tot 48.000 ton = ruim 200 x Boeing 747 of 4 Eiffeltorens) in een keer van de sokkel kan lichten en uit zee verwijderen.

Pieter Schelte – Grootste ter wereld Pieter Schelte – Grootste ter wereld

Daarnaast kan het schip ook gebruikt worden als pijpenlegger, die tot op 3500 meter diepte ruim zeven kilometer per dag aan olie of gasleidingen kan leggen. De totale oppervlakte wordt ruim 6 voetbalvelden en het vaartuig zit vol met de modernste stabilisatie- en aandrijftechnieken. Het mag duidelijk zijn, dat niet iedereen gevraagd wordt om hieraan mee te werken. De maatvoering en het meetwerk zijn een cruciaal onderdeel van dit prestigieuze project. Dat verklaart waarom de surveyors van Coenradie hun tickets naar Korea al op zak hebben.