67Het grootste cruiseschip ter wereld “Oasis of the Seas” kwam eind september 2014 aan de Wilhelminapier in Rotterdam. De pier moest hiervoor voor € 7.000.000 worden aangepast . De afgelopen weken was het schip bij Keppel Verolme voor onderhoud. Ingenieursbureau Coenradie werd door de Amerikaanse eigenaar, Royal Carribean Cruises, gevraagd om het schip hiervoor 3D in beeld te brengen.

De Oasis of the Seas weegt 100.000 ton, is 360 meter lang, zo’n 60 meter breed en 73 meter hoog. Dat is vergelijkbaar met drie voetbalvelden lang ter hoogte van de Sint-Janskathedraal. Het schip vervoert bijna 10.000 mensen voor vakantie rondom een drijvend park, heeft ruim 20 zwembaden en beschikt zelfs een plaats om te surfen, on board.

De Oasis of the Seas was voor onderhoud in het 405 meter lange mammoetdok van Keppel Verolme geweest. Click hier voor meer informatie en foto’s hiervan.

Duizenden mensen hebben de afgelopen weken koortachtig gewerkt aan een onderhoudsbeurt voor deze mastodont. Het schip is helemaal 3D gescand en ook bij het dokken en andere onderhoudswerkzaamheden kwamen de meetwerkdiensten van Coenradie van pas. Met name bij het verwisselen van één van de 140 ton wegende 17.500 pk sterke V12 moteren, waarvoor een gat in de romp moest worden gemaakt, werd meetwerk van Coenradie gevraagd.

Het schip is inmiddels weer op weg.

66

 

 

 

 

 

 

 

Eerder al werden de medewerkers van Coenradie gevraagd om het Cruiseschip “Enchantment of the Seas” (ook van Royal Carribean) te helpen verlengen.