Donderdag 9 juli was Coenradie voor de tweede jaar op rij gastheer voor een Hexagon Metrology Middag. Oud-wielrenner (meesterknecht) Gert Jakobs was aanwezig als gastspreker.

Met aansprekende voorbeelden vanuit het wielrennen vertelde Gert Jakobs boeiend en amusant over de parallellen tussen topsport en het bedrijfsleven. Hoe bijvoorbeeld een succesvolle ploegleider zijn team toch kan motiveren als de kopman onverwacht wegvalt, is niet veel anders dan een manager die na het vertrek van zijn topverkoper verwachtingen slim bijstelt, zodat de rest van het team met positieve energie kan blijven werken aan realistische en profijtelijke doelen. Dat een winnaar van een race zijn hele team op het podium haalt om de winst te vieren, omdat hij weet dat hij het zonder zijn team niet had kunnen winnen, is een parallel voor het geven van waardering aan iedereen in een organisatie als een succes is behaald. Maar ook dat je uiteindelijk gewoon hard moet trappen om te kunnen winnen, ofwel je moet ook gewoon hard werken om succesvol te kunnen zijn!

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Namens Coenradie mocht Sander Schröder een presentatie houden. Hij kon daarbij mooi inhaken op de presentatie van Gert Jakobs, omdat Coenradie zich onder andere versterkt door middel van samenwerkingen waarbij iedere partij doet waar hij sterk in is.

2          3

 

 

 

 

 

 

 

Bij Coenradie is dat uiteraard het uitvoerende meetwerk. Vooral, zo vertelde Sander, omdat er niet zo maar vragen van klanten worden beantwoord, maar vooraf wordt gevraagd wat de echte behoefte is van de klant. Zo wordt de best passende meetoplossing geboden! De samenwerkingspartijen Lec3D en Hexagon Metrology Benelux volgden hierna met hun presentaties. Mark Luijbregts presenteerde de visie van Lec3D. In het productieproces neemt het meten namelijk een steeds belangrijkere rol in. Maar ook dat het belangrijk is om te bepalen waarom je iets meet, waar je het moet meten, wie het gaat doen, etc. Er zijn zo veel facetten waar rekening mee gehouden moet worden, dat veel partijen daarin training en advies kunnen gebruiken. Dat is waar Lec3D op inspeelt. Tenslotte, niet onbelangrijk, is hij voorstander van het gebruik van 1 softwarepakket om meetapparatuur (van elk merk en type) mee aan te sturen en rapportages mee te maken. PolyWorks is zo’n pakket en vanuit Hexagon Metrology wordt het ook vaak – met bijvoorbeeld meetarmen – verkocht.

De laatste nieuwtjes op het gebied van meetapparatuur werd door Bert Bots gepresenteerd. Hexagon heeft de nauwkeurigste meetarm ter wereld en deze is bovendien uitgerust met allerhande nuttige features. Ook de scankoppen op meetarmen werden door Bert belicht. Op het gebied van de laser tracker waren nieuwe ontwikkelingen te melden. Met name de AT960 is weer een enorme stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers. In en rond het Coenradie Meetlab waren er vervolgens demonstraties van de CMM van Coenradie, de meetarm met scankop in combinatie met PolyWorks en tenslotte de AT960 laser tracker.

4               5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor hen die dat leuk vonden was er ook een wedstrijd wie op een model van een F1-auto opgegeven coördinaten het dichtste kon benaderen. Martijn Rebergen van Heijmans won de wedstrijd en daarmee een echte Leica Disto!
6             7

 

 

 

 

 

 

 

De middag werd gezellig en ontspannen afgesloten in het Coenradie Meetcafé. Na deze leuke en leerzame middag geldt voor de meeste deelnemers dat er weer gewoon gewerkt moet gaan worden of, zoals Gert Jakobs dat zegt, gewoon weer hard trappen!