HDS7000EEN MILJOEN PUNTEN. Dat is wat deze Leica HDS7000 per seconde meet. Inmiddels wordt deze 3D-laserscanner vooral offshore ingezet. Weer een investering op weg naar Visie 2020.

Nadat we in 2010 als eerste in Nederland de Leica C10 in gebruik namen, hebben we onlangs een tweede, nog veel snellere scanner aangeschaft: de Leica HDS7000. Waar de C10 al met 50.000 puntjes per seconde een ‘as-is’ situatie op millimeterniveau – in 3D – in beeld bracht, werkt deze scanner met snelheden tot een miljoen puntjes per seconde. Met name op iets kortere afstanden garandeert dat een nog hogere productiviteit, waardoor we nog sneller kunnen werken. De C10 functioneert verder nog prima en excelleert nog steeds op grotere afstanden, maar de vraag naar scanwerk neemt dermate snel toe, dat een tweede scanner toch al noodzakelijk was. We hebben nu weer een van de allerbeste en meest professionele uitvoeringen gekocht, de HDS7000. Hier treft u meer informatie aan over wat wij voor u kunnen betekenen met betrekking tot 3D-scans en modellen.

HDS staat voor High Definition Surveying en is de nieuwste en meest professionele range van scanners van Leica. De HDS7000 is geschikt voor diverse toepassingen op productiesites, in de bouw, infra-structuur en vooral ook in de industrie, waar ze vooral ook offshore kunnen worden ingezet om complete constructies zoals booreilanden ‘as-built’ in kaart te brengen. Hierdoor kunnen aanpassingen en onderhoud veel sneller en beter worden uitgevoerd. Men kan immers werken met de echte gegevens – zoals ze nu daadwerkelijk zijn – volledig in 3D en geschikt om mee te werken in uw reguliere CAD-programma. Wij zien deze investering als een stap vooruit op weg naar onze Visie 2020: World Class Surveying Solutions. Wereldklasse meetwerkoplossingen met de meest geschikte apparatuur voor elke meetwerkuitdaging.

HDS7000 Coenradie