“Op de golfbaan neem ik voortaan genoegen met 9 holes”, zegt Frits Adriaans van BMV (de ‘Bouwers Met Visie’), “maar op het werk eis ik nog 24/7 het maximale. Mijn collega’s zeggen dat ik voor een 11 ga. Ik weet dat me dat nooit alleen lukt, maar als je de beste mensen om je heen verzamelt en als TEAM werkt, dan kom je een heel eind. Daar moet je elke dag aan blijven werken en bijsturen, want bij ASML eisen ze dat ook. Dat kan niet anders, hier werken de slimste mensen van de wereld elke dag aan de techniek van morgen. Dan kun je nooit stil staan, dan moet het steeds sneller, beter en goedkoper.”

Inspelen“Gelukkig werkBMV 5en we hier al heel lang met een kernteam van eigen mensen en leveranciers, die helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Daardoor kunnen we heel efficiënt en snel werken. We spreken allemaal dezelfde taal en weten wat er verlangd wordt. Dat geldt ook voor de mensen van Coenradie. We zijn eigenlijk net een soort familie en staan altijd voor elkaar klaar. Ook ’s nachts en in het weekend is iedereen bereid om onmiddellijk te helpen waar nodig. Van Coenradie heb ik daarover ook nooit een woordje gehoord. Als iemand van Coenradie al eens een keer niet kon, dan zorgde hij ervoor dat zijn collega er stond en helemaal klaar was voor de klus. Dat heeft nooit tot problemen geleid en ik durf ook te stellen, dat er in de afgelopen jaren NOOIT iets NIET gepast heeft. Alle meetwerk, alle leidingen en alle hoogten worden door Coenradie van te voren gemeten en vastgesteld. Hier wordt niks zo maar aangenomen, hier geldt: ‘Meten is weten’.”

Nauwkeurigheid

“Bij ASML moet alles vanuit de grond perfect en super nauwkeurig zijn. Dat begint bij de palen en fundering, maar loopt door het hele bestek. De machines hier worden ook steeds nauwkeuriger, sneller, groter en zwaarder. Daarom moet alles bij ieder project steeds weer beter en preciezer. Soms worden dingen halverwege een project nBMV 2og bijgesteld in toleranties, dat houdt nooit op. Voor mij is dat geen enkel probleem. Ik kom uit een boerengezin in Deurne, daar moest ook altijd gewerkt worden, dat zit in mijn genen. Belangrijk is ook dat je je kunt verplaatsen in wat de klant wil. Begrijpen wat zij nodig hebben en daar steeds op inspelen, dat is de essentie van BMV en iedereen waar we mee samenwerken. Wouter Coenradie is ook zo iemand waar we open mee kunnen praten en die altijd met ons meedenkt. Zijn motto is: ‘We doen het goed of we doen het niet’ en dat geldt hier ook.”

Kwaliteit

Trots op behaalde successen en gewonnen prijzen.

“Omdat ASML de lat steeds hoger legt, doen wij dat ook en daarom is het best lastig om zomaar iemand anders in onze familie op te nemen. De leercurve moet dan van voor af aan doorlopen worden en hier is gewoon geen ruimte voor fouten, voor miscommunicatie of tijd om mensen in te werken. Het moet hier vanaf dag één perfect zijn. Uiteraard moet ik ‘tenderen’ en moet ik altijd op de centjes blijven letten, dat is nou eenmaal zo, maar onze projectmanagers willen ook geen onnodige risico’s nemen, daarom werken we toch vaak met Ingenieursbureau Coenradie. Naast de precisie en kwaliteit van meten gelden natuurlijk ook aspecten zoals continuïteit, veiligheid en kwaliteit in de vorm van procedures en omgang met onze meetgegevens. Dat moet ook allemaal perfect zijn en gewaarborgd voor de toekomst.”

BMV 6

 

 

Toekomst

“Misschien ga ik zelf in de toekomst eens wat meer wandelen en genieten van mijn paarden enzo, maar mijn vrouw heeft het ook druk met haar eigen bedrijfje en daarom misschien ook nog niet. Een ding is zeker: elke dag dat ik hier ben zal ik van iedereen het uiterste blijven vergen. Ook van mezelf. Mijn werk is trouwens ook mijn grootste hobby.” Het wordt duidelijk in ons gesprek met Frits Adriaans dat alles wat hij doet gedreven wordt door passie en enthousiasme. Ook is hij trots op de successen die er bereikt worden. Bijna alle gebouwen op het terrein van ASML zijn door BMV gebouwd. Die trots straalt van zijn gezicht af.

 

Bij Coenradie weten we dat die trots, passie en enthousiasme aanstekelijk werkt en zijn uitwerking niet mist op de mensen die voor en met hBMV 1em werken. Daarmee bereikt Frits Adriaans de perfectie, die ook bij Ingenieursbureau Coenradie wordt nagestreefd. De samenwerking blijkt daarom een perfecte match te zijn tussen ‘Bouwers Met Visie’ en de Visie van Coenradie: ‘World Class Surveying Solutions’.