123D Producties

Met de vestiging van 123D producties BV in het bedrijfspand van Ingenieursbureau Coenradie in Oirschot, ontstaat er meer dan integratie van 2D- en 3D-producties. Op Moorland 8 kan nu iedereen terecht voor zowel grafische 2D-producties, zoals briefpapier, kaartjes en (digitaal) reclamedrukwerk. Dat is al nieuw. Maar met 123D producties heeft Oirschot nu ook 1 adres voor zowel 2D- als 3D-printen.

In combinatie met de jarenlange ervaring van Ingenieursbureau Coenradie op gebied van 3D-scannen, wordt er binnen de muren van dit gebouw nu een unieke totaaloplossing aangeboden. Ieder voorwerp kan worden gescand, om daarna op elke gewenste schaal en in elk gewenst materiaal weer als 3D-print te worden aangeboden. Het is ook mogelijk om zelfgemaakte 3D-bestanden of gedownloade 3D-objecten aan te leveren om deze als 3D-print te laten produceren.

123D Producties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henry den Ouden, manager van 123D producties, krijgt hier de mogelijkheid om zijn traditionele vaardigheden op gebied van grafische producties in combinatie met 3D-software om te zetten in concrete producten. Dat kan voor zowel bedrijven als consumenten die een 3D-print willen van een object. Henry: “Dat kan bijvoorbeeld van een woning die nog niet gebouwd is of zelfs van een kind, dat nog niet geboren is. In feite is alles mogelijk. Elk 3D-model kan worden geprint in bijna elke gewenste grootte en materiaalsoort. Ook bestaande objecten van gebouw, tot schip, auto, boom of kunstwerk kunnen worden gescand en op schaal worden uitgeprint. De mogelijkheden zijn eindeloos en fascinerend.”

Wouter Coenradie is blij met de komst van 123D producties “want wij zijn al jaren bezig met allerlei 3D-scans. van offshore platforms tot historische gebouwen, die we dan verwerken tot 3D-modellen. Deze modellen worden nu gepresenteerd op een beeldscherm of als een platte 2D-print, maar daarmee verlies je de extra dimensie om ze tastbaar te presenteren. Nu we hier, op ons vertrouwde adres, ook 3D-prints kunnen gaan aanbieden, komt het object weer tot leven. Ik ben ervan overtuigd dat 3D de toekomst is en daar willen we naartoe.”