NCTech iSTAR

Stroomlijnt workflows, bespaart tijd.

Snelle, accurate 360-graden panorama fotografie voor het in full HDR vastleggen van omgevingen en voor gebruik in combinatie met laser scanners en fotogrammetrie.

Gebruiksvriendelijk en snel inzetbaar

De iSTAR 360 graden panoramische camera is robuust, licht van gewicht en heeft een kleine voetafdruk waardoor hij gemakkelijk kan worden getransporteerd. Er is geen fotografische ervaring nodig om mee te kunnen werken. Met IP64-classificatie en één knop ter bediening is het apparaat snel en gemakkelijk te gebruiken, zowel binnen als buiten.

Snel en accuraat

De iSTAR heeft vier vooraf gekalibreerde sensoren, volledig gesynchroniseerd om een zeer nauwkeurig 50 MP bolvormig beeld met een uitstekend hoog dynamisch bereik (HDR) te produceren. Afbeeldingen worden vastgelegd met typische vastlegtijden van ongeveer 5 seconden. Maar liefst 50 tot 60 panorama’s kunnen worden vastgelegd op één acculading. Dit kan worden verhoogd tot meer dan 600 bij gebruik van de optionele externe batterij, zodat u de hele dag door kunt werken.

Het verwerken van de afbeeldingen is ook snel. NCTech’s desktoptoepassing Immersive Studio, die wordt geleverd bij de iSTAR, kan afbeeldingen in enkele seconden samenvoegen tot volledige panorama’s.

Meerdere toepassingen

Ontworpen om snelle 360-graden-beeldvorming te bieden voor uiteenlopende toepassingen in sectoren zoals landmeten, engineering, wetshandhaving, openbare veiligheid en media.

Typische toepassingen voor de iSTAR-panoramacamera omvatten 360 graden visuele documentatie van een omgeving om een volledig meeslepend beeld te geven van een scène met alle aspecten in volledige context, inclusief het koppelen van afzonderlijke panoramabeelden samen als een ‘virtuele tour’ (vergelijkbaar met Google Street View) om de kijker in staat te stellen te ‘bewegen’ tussen capture-posities. De nauwkeurige kalibratie van de iSTAR betekent dat deze ook kan worden gebruikt in zeer precieze toepassingen, zoals externe HDR (high dynamic range) beeldvorming en kleuren voor sferische laser-scansystemen zoals Faro en Leica.

iSTAR-afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt voor fotogrammetrietoepassingen, zowel voor verwerking van beelden naar puntwolken (bijvoorbeeld Agisoft PhotoScan) als ook voor punt-naar-puntmetingen.

Naadloze integratie

Ontworpen om zo data-neutraal mogelijk te zijn en om naadloos in uw workflow te kunnen worden aangesloten. De deliverables van de iSTAR zijn compatibel met de industriestandaard en kunnen worden gebruikt met de meeste bestaande software. Naast het gebruik van neutrale gegevensformaten biedt NCTech ook Software Development Kits (SDK) voor producenten van relevante software van derden om enkele kern iSTAR-functies uit te voeren die rechtstreeks in hun eigen softwareomgeving worden uitgevoerd, waardoor onnodige gegevensimport- / exportstappen worden geëlimineerd en daardoor de gebruikersefficiëntie verder wordt verhoogd .

Direct huren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij bieden u graag een passende oplossing voor zowel hardware als software, afgestemd op uw project.