FARO ScanArm

Het ideale draagbare meetsysteem voor contact(loze) metingen.

Industrieën zoals de lucht-en ruimtevaart, automobielindustrie, metaalproductie en gereedschapproductie gebruiken de FARO Arm (officieel: ScanArm). Onder andere voor contactloze inspectie en kwaliteitscontrole in diverse toepassingen. Denk daarbij aan CAD-gebaseerde inspectie, rapid prototyping, eerste artikel inspectie en reverse engineering.

Zowel met de 8-assige Quantum ScanArm als de Quantum ScanArm kunnen puntenwolken snel, met hoge resolutie en grote nauwkeurigheid worden vastgelegd. Ideaal voor inspecties en kwaliteitscontroles. En een perfecte oplossing voor puntenwolkvergelijking met CAD, rapid prototyping, reverse engineering en 3D-modellering van onregelmatig gevormde oppervlakken.

  • Contactloze inspectie
  • Reverse Engineering
  • CAD-based inspectie
  • Virtuele simulatie
  • In-proces inspectie
  • Machinecalibratie
  • En meer..

Hoge scansnelheid – de extra brede scanlijn en snelle opnamefrequentie verhogen de productiviteit door het bereik te vergroten en de scantijd te verkorten. In combinatie met de rotatie door de achtste as van objecten in realtime, verloopt het scanproces zelfs nog sneller.

Lastige materialen scannen – Naadloos over uiteenlopende oppervlaktematerialen scannen ongeacht contrast, reflectie of complexiteit van het onderdeel. Zonder speciale coatings aan te brengen of targets te plaatsen.

Gegevens met hoge definitie – Complexe onderdelen kunnen tot in de kleinste details worden vastgelegd dankzij de 2000 meetpunten per scanlijn (FAROBlu HD) en de FAROBlu Laser Line Probe met ruisonderdrukking.

Scannen in kleur – Met RGB-informatie en gekleurde puntenwolkgegevens kunnen gebruikers gedetailleerde gekleurde 3D-puntenwolken (FARO Prizm) van een onderdeel of assemblage op een beeldscherm documenteren, analyseren en manipuleren. Op de productievloer kunnen de juiste beslissingen worden genomen op basis van de beschikbaarheid van informatie die niet met bestaande technologieën kunnen worden gedetecteerd.

Snel draadloos gebruik – Nieuw en robuust ontwerp levert een superieure betrouwbaarheid en optimaal draadloos gebruik voor scans en contactmetingen op de gehele productievloer.

Direct huren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij bieden u graag een passende oplossing voor zowel hardware als software, afgestemd op uw project.