In een middag durende workshop hebben Sander Schröder (Coenradie) en Paul Strokap (HFB) op boeiende wijze laten zien wat de kracht is van het (laser)scannen van gebouwen en om uit de scans een betrouwbaar en accuraat BIM-model te maken.
Scan-to-BIM is hot! Door een enorme toename in renovatieprojecten en herbestemmingen van gebouwen is er een grote behoefte aan betrouwbare, accurate modellen van de huidige situatie. En dat is wat met Scan-to-BIM voor het eerst op grote schaal mogelijk gemaakt wordt.
Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Kan ik het ook zelf? In een middag durende workshop hebben Sander Schröder (Coenradie) en Paul Strokap (HFB) laten zien hoe het proces in zijn werk gaat, waar je op moet letten en wat je zelf al dan niet kunt doen.
Op geanimeerde wijze heeft Sander verteld over de huidige stand van de scantechniek. Samen met de deelnemers heeft hij live enkele scans gemaakt en deze ook verwerkt. Tijdens de verwerking werd verbluffend duidelijk dat het creëren van echt betrouwbare puntenwolken een specialisme is en dat een gedegen aanpak aantoonbaar leidt tot een betere kwaliteit.
BIM-goeroe Paul Strokap heeft met voorbeelden in Revit en Navisworks laten zien hoe HFB dankbaar en succesvol gebruik maakt van scans van gebouwen en zelfs metrostations. Clashchecks, analyses van maatvoering en visualisaties zijn zo maar wat toepassingen. Daarnaast benadrukte Paul dat vroegtijdig scannen van projecten altijd iets oplevert: of je wordt gewaarschuwd voor afwijkingen in de bestaande situatie waardoor je je processen nog tijdig kunt bijsturen of je brengt zekerheid dat de situatie echt is zoals gedacht. Beide uitkomsten noemt hij zeer waardevol!
Bij de evaluatie achteraf is gebleken dat met een gemiddeld cijfer 8 de deelnemers erg tevreden waren over deze workshop. Het mooie is dat de workshop maar € 199,- kost en iedere deelnemer na afloop een voucher krijgt ter waarde van € 200,-. Die voucher kan worden ingeleverd bij Ingenieursbureau Coenradie als korting op nieuwe scanopdrachten. Ofwel; een supergoed verzorgde middag met lunch, drankjes en netwerkborrel na afloop, aangevuld met nuttige kennis waarbij je ook nog een euro cadeau krijgt.
Wij kunnen ons voorstellen dat meer mensen op deze wijze getraind willen worden! Daarom hebben wij besloten deze workshop vaker te organiseren zodat meer mensen de kans krijgen hun kennis over scan-to-BIM te boosten. De eerste mogelijkheid is op dinsdag 8 september. Schrijf u nu vast in want het aantal plaatsen is beperkt!