Laserscannen Toepassingen

Ingenieursbureau Coenradie werkt al jarenlang met verschillende 3D-laserscanners voor industriële toepassingen. Maar ook in de bouw, constructies en infrastructuur wordt (mobiel) 3D-scannen steeds vaker toegepast.

Toepassingen in de bouw vinden we vooral in BIM gerelateerde processen en bij herbestemmingen en renovaties. Waarbij vaak geen betrouwbare informatie of tekeningen aanwezig zijn. 3D-laserscannen kan dan enorme voordelen opleveren. Omdat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien en alle rondingen en vormen exact zijn vastgelegd.

3D-scanwerk wordt ook in toenemende mate toegepast bij grotere bouwprojecten waarbij ketenintegratie. Samenwerking en communicatie van belang is om efficiënter en sneller te werken. Vooral ook in de installatiebranche. In procesindustrie, scheepsbouw en andere grotere constructies wordt scanwerk al jarenlang toegepast voor snellere en efficiëntere reparaties en onderhoud. Scanwerk kan ook goed gebruikt worden om snel te controleren of de constructie gemaakt is conform de tekening. Dus ook om aan te kunnen tonen, dat deeltrajecten conform specificatie zijn opgelgeverd.

Laserscannen kan op ieder gebied van data-inwinning worden ingezet. Zeker als het gehele spectrum van scanners wordt beschouwd, dan is eigenlijk alles mogelijk. Waar scanners veel minder geschikt voor zijn is het aanwijzen van een uit te zetten punt. Laserscannen is wel geschikt voor meten van DTM, GBKN en allerlei soorten inventarisaties.

Een overzicht van veelvoorkomende toepassingen:

Toepassingen-en-voordelen

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van 3D-laserscannen neem even contact op met een van onze experts.

Ook voor maatvoeren, uitzetten, waterpassen, 3D-laserscannen of andere meetkundige oplossingen kunt u bij ons terecht, zie onze contactpagina.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Ingenieursbureau Coenradie is een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op (land)meetkunde. U bent van harte welkom om ons om advies te vragen.